ARTIKELN

http://mobil.aftonbladet.se/nyheter/article16000734.ab

tack Josefin för en otroligt fin och välskriven bild av vår familj


Kommentarer
Postat av: Anci

Läste den fina artikeln om er fasansfulla resa. Ni ät starka som orkar prata om det och jag hoppas det iallafall får några nyblivna mammor att tänka en extra gång innan man tar med barnet ut i folksamlingar. Precis som du far jag illa av att se nyfödda barn ammas inne i köpcentrum. Kram till er!

2012-12-30 @ 21:09:25
Postat av: Anci

Läste den fina artikeln om er fasansfulla resa. Ni ät starka som orkar prata om det och jag hoppas det iallafall får några nyblivna mammor att tänka en extra gång innan man tar med barnet ut i folksamlingar. Precis som du far jag illa av att se nyfödda barn ammas inne i köpcentrum. Kram till er!

2012-12-30 @ 21:10:11
Postat av: Anonym

Vilken jättefin artikel om er!
Jättebra att ni är med och går ut och varnar om det här. Jag hoppas innerligt att det får åtminstone några föräldrar att tänka till, att inte dra ut sina bebisar på exempelvis Väla och Familia.
Var på Väla under mellandagsrean; kom föräldrar med i princip nyfödda barn - barn så små att de bara hänger med huvudet... Såg ett par som troligen kom direkt från sjukhuset med sin lille, passade väl på att åka inom Väla på väg hem... Mamman hade åtminstone fortfarande en bula kvar på magen och bebisen var alldeles röd och halvskrynklig...
Maken till oansvarigt...
Fast de resonerar väl som så att det inte händer dem, möjligen andra men inte dem. Sen är det väl smart att tjäna några hundralappar på rean...

Jag har följt er resa sedan strax innan Tilda föddes, men har inte skrivit något innan.

Jag önskar Er ett riktigt gott 2013 med lycka, hälsa och välgång!

2012-12-30 @ 22:08:33
Postat av: Maria

Starkt av er att ställa upp på artikeln och så viktigt att information om RS kommer ut till allmänheten mer.
Jag har läst tillbaka i bloggen och många tårar har jag nu fällt på vägen. Min man och jag förlorade vår lille son för en tid sedan och har sedan fått ytterligare en son som snart är 9 månader. Jag känner så oerhört mycket igen mig i mycket av det du skriver, mina tankar som jag haft under tiden med en sjuk liten son till det att han dog, begravningen och sorgen, den stora, stora sorgen som är så avgrundsdjup... och så längtan efter syskonet i magen och viss oro därtill coh så kraften i storasyskonet som fortfarande lever och som gör/har gjort att vi faktiskt gick upp och att vi faktiskt lever idag.
Tack för dina ord och tack för artikeln. Grattis till er nyfödde son!
/Maria (en annan änglamamma)

2012-12-30 @ 22:09:29
Postat av: Annelie

Hej!! läste artikeln och tycker det är så bra att ni berättar eran berättelse även om det är fruktansvärt det ni gått igenom!!! Jag har två grabbar på 3 och 1 år..jag har alltid varit sjukligt rädd för rs virus. Har ALDRIG tagit med dom till köpcentra eller andra stora folksamlingar när domvarit små.Har nästan tyckt det varit otrevligt att ta med dom till BVC ibland när förkylningar härjar som mest. Våran minsta kille är född i Sept -11 å vi blev inlagda på sjukhus när han var två månader..dom tog Rs-prov men det var negativt. Man ska vara försiktig med sina små. Nu några dagar innan jul var jag och handlade på ett stort köpcentrum..Såg då två st små bebisar i sina föräldrars famn..fortfarande uppkrupna i forsterställning..man kunde tro att dom åkt från BB och direkt å shoppat!!! Då e det nästan så att man får räkna till 10 för att inte gå fram och fråga om dom helt tappat förtåndet?? Jag kanske är lite väl överbeskyddande..men jag vet hur lätt det är att få detta virus å då vill jag göra mitt bästa för mina små iaf. Man kan ju hoppas att dom får en tankeställare om dom skulle läsa artikeln..för många nonchalerar detta. Beklagar djupt det som hänt er familj men vill oxå passa på att gratulera till den fina familj ni verkar å vara. Önskar er ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR!!!
Styrkekramar till er :-)

2012-12-30 @ 22:14:13
Postat av: s p i n d e l t j e j e n (och livet som nybliven mamma)

Jag läste också den fina artikeln om er i Aftonbladet och vill bara säga att jag beklagar eran lilla ängel <3
Själv jobbar jag med neonatalbarn och brukar vara en av dem som "skrämselpropagerar" för just RS-virus - något som skrämmer mig otroligt efter allt man sett =( Tyvärr är det alltför många som fortfarande inte tar åt sig informationen eller inte har fått informationen alls =(
Stor kram till er!

2012-12-30 @ 22:37:25
URL: http://www.spindeltjejen.se
Postat av: D

Är mycket ledsen för eran skull. Jag väntar själv mitt andra barn vilken dag som helst och undrar om du har några specifika råd eller tips eller tankar som du skulle vilja dela med dig, för hur man kan undvika detta på bästa möjliga sätt. Tack för en bra artikel!

2012-12-30 @ 22:38:34
Postat av: Tanja

All stryka till er emma ! Fin artikel :) och milo - vilken fin liten pojk han är ! Hoppas nu på ett bättre år 2013 . Puss & kram

2012-12-30 @ 22:40:13
URL: http://Www.finest.se/tanja88
Postat av: Annette Ibsén

Jättefin och stark berättelse i Aftonbladet. Var bara tvungen att gå in och besöka er blogg också. Tack för att ni delade med er!

2012-12-30 @ 23:04:16
URL: http://ibsen.blogg.se
Postat av: Josefin

Hej Emma!
Har följt dig här på bloggen ett tag och det du skriver griper verkligen tag i ens hjärta! Kan inte i min vildaste fantasi förstå hur det känns att gå igenom det som ni gjort! Jag vill bara tacka dig för att du skriver om allt så att man kanske kan rädda liv och uppskatta den tid man har med sina barn och inte ta det för givet! Alla tankar går till er !!

2012-12-31 @ 00:39:34
Postat av: Heléne

Såg artikeln och vill bara säga, Tack...tack...tack...för att ni går ut och informerar och berättar. Styrkekramar till er ♥♥♥♥♥

Tycker de borde informera nyblivna föräldrar redan på bb och på bvc om riskerna och konsekvenserna.

Vår 4-månaders flicka drabbades av RS-virus och lunginflammation mars 2012. Sedan fick hennes storasyster epilepsi maj 2012.

2012 går till historien som anno horribilis, det fruktansvärda året. "Den gyllene tidsåldern" inleds, enligt mayaindianernas kalender och vi får hoppas på ett fantastiskt bra 2013. Det känns som vi behöver lugn och ro och tid för återhämtning.

Jag har delat er artikel och lagt på min facebooksida och sprider den viktiga informationen vidare.

Kärlek till hela er familj! ♥

2012-12-31 @ 00:42:20
Postat av: Linda

Tårarna rann ner för mina kinder när jag läste artikeln. Jag har även läst på din blogg nu på kvällen och gråtit floder över hur hemskt ni har haft det.
Tycker att det är jättestarkt av er att ni delar med er av er fruktansvärda resa och ger information om RS-viruset, hur hemskt det kan sluta. Jag kan inte tänka mig hur det känns att förlora ett barn.
Jag hoppas att 2013 kommer att bli ett mycket bättre år för er.
Många styrkekramar och kärlek till hela familjen <3

2012-12-31 @ 02:46:16
Postat av: Lena

Läste artikeln och vad bra att ni orkade ställa upp och informera om detta frktansvärda virus som kan drabba dom små. Började gråta då våran dotter bara 10 dagar gammal drabbades av rs. Hon blev väldigt dålig och låg i respirator en vecka. Är glad att hon inte var för tidigt född men hon föddes i vecka 38 och var ganska liten. Vi undvek alla folksamlingar dock gick det inte att undvika en förkyld storasyster. Idag är hon en pigg 10 månaders utan andningsproblem. Ska nu lusläsa din blogg.

2012-12-31 @ 08:05:26
Postat av: D.Dede

Läste artikeln. Sänder mycket kärlek o styrka till er, och önskar er allt det bästa för framtiden. Många kramar!

2012-12-31 @ 09:31:08
URL: http://dedeprivat.blogg.se
Postat av: Emelie

Jag följer dig nästan dagligen på din blogg, du är så stark. Tycker ni är starka som berättar allt ni går igenom. Fy fan vad världen är orättvis, jag kan inte förställa mig hur det att förlora ett barn, o vad det är ni har fått gå igenom. Men det jag oxå kan läsa i din blogg är vilken fina o kärleksfull familj du har. Jag hoppas o önskar er att nästa år kommer att bi erat år.
Många styrkelramar o kärlek till er <3

2012-12-31 @ 09:39:56
Postat av: Louise

Har precis hittat till din blogg och läste även artikeln. Verkligen bra skrivet om ett mycket viktigt ämne! All styrka till dig och din fina familj!

2013-01-02 @ 10:23:32
URL: http://ettlivmedebba.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0