DÄRMED KLAR MED MEDIA

"Hej Frida!

Tack för att ni ville lyfta fram vår historia. Därmed tar dock tacksamheten slut.
Jag är otroligt ledsen och besviken över den fruktansvärda vinkling som gjorts på vår historia. Jag vet om att det innebär risker att beblanda sig med media, speciellt skvallerblaskor. Men någonstans hade jag en tillit till människan att lite folkvett och empati inte är för mycket begärt. Du måste förstå, jag är en mamma, en mamma som sörjer mitt döda barn. Att vårda hennes minne och föra det vidare i bara ljus och kärlek är heligt för mig. För hennes minne är allt jag har kvar av min bebis.
Att för det första koppla ihop oss med Alexander…? Jag, liksom alla i min omgivning, står som frågetecken; varför? Deras historia är fruktansvärt olycklig och jag beundrar dem att driva på frågan för bättre sjukvård. Dock är inte vi att med egna erfarenheter att skriva under för att skärpa vårdcentralen och sjukvården.
För det andra är vi inte mer än nöjda med den vård vi fick till Tilda i hennes sista dagar. Vi hade inte kunnat begära mer, de gjorde precis allt de kunde och lite till. De involverade specialister från hela landet och överläkaren Valeria på BUS i Lund arbetade 4,5 dygn i sträck för att rädda vårt barn. Men Tilda var ett sällsynt fall där inte ens ett mirakel kunde rädda henne, hennes kropp klarade helt enkelt inte av det. Hennes död var oundviklig.
Jag kräver rättelse. Som mamma, som människa, för Tildas minne och för den inte mer än högst professionella personalen på BIVA i Lund som gjorde allt för vårt barn.
Du frågade mig rakt ut om jag var besviken på vården och deras tillvägagångssätt och jag svarade dig nej. Jag vet att jag sa till dig att givetvis i stunden kunde vi ifrågasätta och tvivla, men i efterhand har vi ingen att klandra – tvärtom. (De gjorde mer än vad vi förstod då att Tilda behövde.) Men vem i hela världen hade klandrat två föräldrar, som ser sitt barn på väg att möta en oundviklig död, att de i ren förtvivlan funderar i stundens hetta – vad hade kunnat ha gjorts annorlunda? Och att du då tar dig rätten att inte bara vinkla, utan dessutom felcitera, och förvrida det enda vi har kvar av vårt barn, det är skamligt.
Men jag hoppas av hela mitt hjärta att de som läser har hört vår historia förr och kan genomskåda artikeln. Men jag ljuger om jag säger att det inte krossade en bit av mitt hjärta och se hur min lilla Tilda ligger till grunden för ett sådant missvinklat reportage.

Med vänlig hälsning, Emma Adbro."

Kommentarer
Postat av: Belinda

Måste säga beundrar hur du skriver och har skrivit om hela er resa.
Du berör verkligen och det känns som man själv varit där.
Du har verkligen talang för att skriva.
Fruktansvärt det ni varit med om, men med er vid sin sida kände nog lilla Tilda ett lugn trots allt kaos runt om, hon kände sig trygg med er vid sin sida.
All lycka till i fortsättningen

2013-03-05 @ 09:24:51
URL: http://www.alskadebarn.bloggplatsen.se
Postat av: Linn

<3 VAD TRÅKIGT ATT LÄSA O SE ATT DE HA SKRIVIT O GJORT ANNORLUNDA MOT D DU HA SAGT O FÖRSÖKT GÖRA FÖR ER DOTTER O ANDRA. SYND ATT DE SKA GÖRA SÅ MOT ER O TILDA <3

2013-03-05 @ 09:27:29
Postat av: Annelie

Som mamma till två barn har jag följt din blogg med blödande hjärta. Jag kan inte ens föreställa mig den sorg ni bär. Jag blev också väldigt förvånad när jag läste artikeln i tidningen, som jag förstått när jag följt dig så känner ni tacksamhet och tilltro till att alla runt Tilda gjorde sitt ytterstan. Jag hoppas verkligen att dom publicerar ditt brev men åtminstone en rättelse. Katastrofalt illa gjort av journalisten, man blir ledsen. Från en mamma som är djupt imponerad av en annan mamma!

2013-03-05 @ 10:58:52
Postat av: Kajsa i Malmö

Men gaaah, så arg jag blir! Finns det någon jag kan skriva till för att pusha för en rättelse? Om hon nu inte tar sitt förnuft till fånga direkt efter ditt brev...

2013-03-05 @ 11:11:57
Postat av: Elin A

Igår när jag läste artikeln om er älskade lilla Tilda så funderade jag på hur den var skriven! Och nu när jag tittar in här och läser så stämmer ju mina funderingar helt klart. Blir så arg på vissa journalister. Så jag mejlade denna Frida som skrev artikeln och frågade hur hon tänkte när hon skrev. Jag hoppas att fler mejlar henne och ifrågasätter hennes journalist sätt.
Tänker på er i den stora sorg. Många varma kramar Elin A

2013-03-05 @ 11:32:55
Postat av: Anna

Så bra att du skrev till henne, även om det säkert tog/tar på krafterna! Men det gör ont i en när de missbrukar sin rätt att skriva, jag hoppas innerligt att du dels får svar men också att det kommer en stor och tydlig rättelse i tidningen!!
Starkt av dig att stå upp för er o Tilda, o även för BIVA som i skrivande stund för en kamp sin avdelning!
Kärlek o kramar <3 /Anna

2013-03-05 @ 12:02:46
Postat av: Wiilow [Foto Tankar Känslor]

BRA. Ingenting skall förvrängas för att de där ska få det att se "bättre ut"

Ingen kan förstå er om de själva inte varit med om liknande. Så är det. Det är sanningen. Undrar hur de skulle reagerat om de fick byta hjärna och kropp med dig för enbart två dagar? (de skulle ha gett upp totalt)

2013-03-06 @ 02:53:05
URL: http://wiilow.blogg.se
Postat av: Monica

Har också mejlat om artikeln! Riktigt dålig! Det lyser tydligt igenom hur de försöker vinkla det hela...!

2013-03-06 @ 20:00:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0